Op zomerkamp

Een week lang zijn kinderen en jongeren bezig met zang, muziek, dans en theater. Een traditie die inmiddels al 75 jaar oud is bij het Leger des Heils. Dit jaar was het thema: footprint. Welke footprints hebben personen uit de Bijbel aan ons gegeven en hoe kun jij een footprint zijn? Dat waren de vragen waar School of Performing Arts (SPA) 2023, een zomerkamp voor iedereen tussen de 9 en 30 jaar, zich mee bezighield tijdens deze zomer in het congrescentrum van het Leger des Heils in Ede.

Op dinsdagavond vertelde ik, Angela Muit (korps Rotterdam-O) een Godly Play verhaal voor de kinderen van 8 tot 13 jaar.

Het was een avond met 40 kinderen en 12 volwassenen. Een hele grote groep. Daarom vergroten we alle vertel-materialen van het verhaal, zodat iedereen binnen de groep de platen kon zien tijdens de vertelling. Iedereen werd door de deurwachter binnen gelaten, waardoor de rust direct aanwezig was. Een groep van 40 kinderen heeft geboeid van het begin tot het einde geluisterd naar wat verteld werd. De verwondering kende mooie reacties, antwoorden op het verhaal uit de groep.

Een verwonderingsvraag was ‘waar ben jij in dit verhaal, waar staat jouw footprint’ ? Elk kind en volwassene mocht een klein poppetje, dat zichzelf symboliseerde, in het verhaal plaatsen. Een indrukwekkend moment!

Voor de verwerking is gekozen om in de ruimte een aantal opdrachten uit te zetten waar de kinderen in tweetallen aan de slag konden gaan. Grote favoriet was het blote voetenpad! Bij elke stap in een nieuwe bak, werd de ondergrond steeds lastiger om op te staan. Door middel van een vraag, gingen de kinderen hierover met elkaar in gesprek. In de laatste bak was zand: een voetspoor waarbij Jezus jou draagt. De avond werd afgesloten met een praise & worship, samen zingen en dansen.

Een indrukwekkende avond ook voor mij als verteller!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.