Materialen

Bij de verhalen van Godly Play horen materialen; er is geen verhaal zonder vertelmateriaal. Verhaal en materiaal zijn beide gedurende een lange periode ontwikkeld, uitgeprobeerd en onderzocht*. Het is nog niet mogelijk om de materialen in Nederland of België te kopen, maar bestellen in Duitsland is gemakkelijk, en in verhouding tot het materiaal uit andere landen meestal de goedkoopste optie. Ook Engeland is een goede mogelijkheid, de verzendkosten zijn wel hoger. Daarnaast zijn er in Nederland meerdere locaties waar je materiaal kunt huren of lenen via een abonnement.

Materiaal lenen/huren:

WaarOrganisatieOpmerkingen
Den Haaginfo@stekdenhaag.nlVoorwaarden en tarieven op aanvraag
Apeldoorngodlyplayapeldoorn@gmail.comJaarabonnement vereist

Materiaal bestellen:

WaarDIY pakketten beschikbaar?Verzendkosten
DuitslandJaOm en nabij € 20
EngelandJa, ook cd’s beschikbaar om het materiaal zelf te printen.Afhankelijk van aankoop
Verenigde StatenJaAfhankelijk van aankoop

*Sommige materialen maak je eenvoudig zelf. Met papiermaché, klei, stof, etc. Hier lees je aan welke criteria goed Godly Play vertelmateriaal voldoet.
Op de Facebook pagina van Godly Play worden allerlei tips gedeeld. Ideeën voor geschikt verwerkingsmateriaal kun je daar ook lezen.

Voor veel Heilige verhalen wordt een woestijnzak gebruikt. Deze kan je (naast te bestellen of huren) gemakkelijk zelf maken van een stuk stof. Klik hier voor de uitleg.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.