Verhalen

Jerome Berryman, de grondlegger van Godly Play heeft met veel zorg en aandacht de Heilige verhalen, Gelijkenissen en Liturgische verhalen opgesteld. Vele jaren van uitproberen, bijschuren en herschrijven maakten de teksten steeds mooier, krachtiger en juister. Over elke zin en elk gebaar is nagedacht. Inmiddels zijn er meer dan honderd verhalen beschikbaar, die allemaal zijn uitgewerkt volgens het speciale Godly Play script. Deze verhalenscripts bestaan naast woorden ook uit zorgvuldig gekozen gebaren en symbolen.

Godly Play trainers van Vlaanderen en Nederland en het IDGP hebben de verhalen die in de basis-verteltraining aan de orde komen vertaald. Daarvan zijn vier verhalenboeken verschenen, gerangschikt naar het seizoen waarin je de verhalen vertelt.

In 2017 verscheen – De Heilige verhalen (voor de herfst)

In oktober 2018 – Gelijkenissen en Liturgische verhalen (voor de winter)

In voorjaar 2019 – Liturgische verhalen en Heilige verhalen (voor het voorjaar)

1 april 2021 verschijnt deel 4 – Verhalen over het leven van Jezus.


Getrainde Godly Play-vertellers kunnen de verhalen uit de basis-verteltraining, die nog niet in boekvorm verschenen zijn, op de website vinden.  Je kunt ze via de optie ‘Winkel’ (menubalk ‘Praktisch’) gratis downloaden.


Speciale verhalen


Video’s:

Zoek je voorbeelden van de verhalen in samenhang met de bewegingen en gebaren? Zie het officiële YouTube kanaal van de Godly Play Foundation. In hun Engelstalige video’s zie je verscheidene verhalen uitgewerkt (26 stuks) en kun je een indruk krijgen van een Godly Play-vertelling. Het een-na-laatste filmpje is een introductie van Jerome Berryman over Godly Play.

Naar de videofilmpjes van The Godly Play Foundation

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.