Godly Play vertelmateriaal van Finland naar Letland

Tijdens de trainingen van Godly Play hebben de Nederlandse vertellers kennis gemaakt met verschillende soorten te bestellen vertelmateriaal: uit Duitsland, Engeland en Finland. Er zijn ook nog vertelmaterialen die in de USA gemaakt worden, maar die hebben we tijdens de trainingen niet in onze ‘kasten’.

Al een aantal jaren had Johanna Kaarto – Wallin uit Finland gezondheidsproblemen. Zij was niet in staat om nieuwe bestellingen aan te nemen, de bestelde materialen te maken en te leveren. Wellicht was bij jullie al bekend dat zij besloten had niet meer door te gaan met het vervaardigen van de Godly Play materialen.

Johanna heeft de beslissing genomen de ontwerpen te verkopen en Valter Pranks uit Letland maakt nu de materialen die Johanna eerder maakte. De Godly Play Foundation is betrokken geweest bij de transitie. Valter heeft inmiddels alle bestellingen die destijds bij Johanna gemaakt waren verwerkt en een nieuwe webshop ingericht. Het is nu mogelijk om nieuwe bestellingen te plaatsen bij Valter in Letland volgens de ontwerpen van Johanna. Hij werkt met veel toewijding. We zijn daar erg blij mee. Het is prachtig materiaal, hoogwaardig van kwaliteit en verfijnd, zoals we dat gewend waren van Johanna. Velen zijn liefhebber van dit materiaal. Nu de materialen in Letland gemaakt worden zijn de vracht-of verzendkosten lager dan vanuit Finland.

We zijn Johanna zeer dankbaar voor wat zij gecreëerd heeft. Zovelen genieten van deze bijzonder mooie  materialen. Ze helpen zo om dichter bij te komen, de verhalen in te gaan en mee te spelen in het verhaal van God. Johanna blijft verbonden als verhalenverteller, trainer en materiaal-mentor bij Godly Play. 

Nieuwe bestellingen zijn te plaatsen in het atelier van Letland, via de website: https://www.godlyplaymaterials.lv/

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.