Godly Play Verhalenboek 3 is uit!

Wat heerlijk. Er is weer een nieuwe verhalenbundel in het Nederlands uitgekomen. Tijd voor: Verhalen vertellen Jerome W. Berryman, 
Godly Play Verhalenboek 3. Bijbelse verhalen, spel en verwondering

Averbode, uitgeverij Averbode|Erasme, 2019.
ISBN 978-2-8081-0288-9, 241 p.
Prijs: € 18,50
Inhoud

De Godly Play verhalen zijn allemaal van de hand van Jerome Berryman, de geestelijke vader van Godly Play. Deze verhalen zijn het resultaat van vele jaren oefenen in verscheidene contexten, waarbij de teksten voortdurend sterker, juister en mooier gemaakt werden.

Over elke zin en elk gebaar werd zorgvuldig nagedacht.

De Godly Play verhalen zijn gebundeld in meerdere boeken (volumes). Jerome Berryman stelde deze volumes in oorsprong seizoensgebonden samen, en voegde nadien nog volumes toe met extra verhalen. Alle Engelstalige volumes met Godly Play verhalen zijn te vinden via de website van The Godly Play Foundation en kunnen ook besteld worden via www.amazon.co.uk. De Godly Play verhalen zijn allemaal van de hand van Jerome Berryman, de geestelijke vader van Godly Play. Deze verhalen zijn het resultaat van vele jaren oefenen in verscheidene contexten, waarbij de teksten voortdurend sterker, juister en mooier gemaakt werden.

Goed om te weten:
Op deze website kan je meer informatie vinden over de andere vertaalde boeken. En in dit filmpje zie je meer over het gebruik van de boeken.

Op het wereldwijde web zijn her en der Godly Play teksten te vinden, zowel in het Engels als in vertaling. Het gaat hierbij soms om Godly Play-achtige teksten die sterk ingekort en aangepast zijn. Er zijn teksten en methodieken die geïnspireerd zijn op Godly Play – en die waardevol zijn –, maar die afwijken van het oorspronkelijke opzet. Wie Godly Play wil beoefenen zoals het bedoeld is, vindt de verhalen in de hierboven vermelde boeken van Jerome Berryman.

Godly Play is speels en creatief, maar tegelijk is het een kunst die inzicht, een degelijke training en de nodige oefening vergt. In een driedaagse basis-verteltraining – een training voor verteller en deurwachter-  krijg je hiertoe de kans. Deze basiscursus is een echte aanrader – én een eyeopener – voor wie met Godly Play aan de slag wil gaan, wie Godly Play wil brengen zoals het bedoeld is, ter inspiratie voor het eigen geloofsleven.

Bron: Godly Play Vlaanderen

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.