Even voorstellen

 Sinds de afgelopen zomer ben ik voorzitter van het bestuur van de Stichting Godly Play. In deze nieuwsbrief wil ik me graag aan jullie voorstellen. 

Jenny van Hove

In 2012 heb ik voor het eerst kennis gemaakt met Godly Play. Jacolien Lambregtse en Irma Visser kwamen naar de school waar ik directeur was om een Godly Play verhaal te vertellen. Dit groeide uit naar een project voor de hele school over de verhalen van de ‘Zeven gezichten van Christus’. Jacolien en Irma vertelden de verhalen in alle groepen en gingen in gesprek met de kinderen. In elke klas werd daarna verder gewerkt aan een van de verhalen. Zo ontstonden prachtige werkstukken over o.a. troosten, dopen en geboren worden. Dit werd afgesloten met een Paasviering in de kerk en een tentoonstelling in de school. Ik was geraakt door de mooie gesprekken die de kinderen in de kring hadden en de indrukwekkende werkstukken. 

Ik heb gemerkt dat de
verhalen van Godly Play
beweging, mooie gesprekken
en inzichten
op gang kunnen brengen.

Op mijn school zijn we gestart met Godly Play vanuit de zoektocht naar hoe je levensbeschouwelijke vorming inhoud kunt geven in een school met een grote diversiteit. Vanuit het verhaal ontstaan mooie gesprekken waar elk kind aan kan meedoen, ook met heel verschillende thuissituaties en kennis van verhalen.  
Ik heb gemerkt dat de verhalen van Godly Play beweging, mooie gesprekken en inzichten op gang kunnen brengen. Ik wil er graag aan bijdragen dat meer kinderen en volwassenen kunnen ervaren wat Godly Play is.

Samen met de andere leden van het bestuur denk ik na over de manier waarop we Godly Play nog meer onder de aandacht kunnen brengen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.