Verhalen en materialen

Vertaalde verhalen en verhalenboeken

In het begin van het jaar heeft Christi Loor een heel aantal verhalen vertaald. Daar zijn we heel blij mee. Zij stelt ze beschikbaar voor de getrainde vertellers van Godly Play. Ze zijn tijdelijk te vinden in de winkel van Godly Play.

Ondertussen wordt er aan een vierde verhalenbundel gewerkt en hopen we van harte dat uitgeverij Averbode deze bundel wil uitgeven in het voorjaar van 2021. Het zal gaan om de verhalen uit Volume 8: de Grootste Gelijkenis/Parabel; Jezus en Jeruzalem; Jezus leren kennen op een nieuwe manier; Maria, de moeder van Jezus; de Kerk; de Liturgische synthese.

Als je nog vakantieliteratuur zoekt:

We kunnen je van harte aanbevelen het blauwe Basisboek Godly Play nog eens te lezen of aan te schaffen. Elke keer als je opnieuw door de basisbeginselen heen gaat die Jerome Berryman schreef, lees je weer nieuwe dingen en vind je antwoorden op vragen die je hebt gekregen vanuit de praktijk.

Eind augustus verschijnt er een nieuw boek van de hand van J. Berryman: Silence; EAN 9781640652958; 40 pagina’s. We zijn benieuwd en kijken er naar uit. ‘Stilte is belangrijk voor kinderen; het is de stilte – zowel intern als extern – die kinderen nodig hebben in de waanzinnige wereld van vandaag’. Contemplatieve stilte doordesemt Godly Play.

Ateliers
Waarschijnlijk ga je in de zomer je programma maken voor de Godly Play kring waarin jij betrokken bent. We hopen allemaal op een betere tijd waarin we weer samen kunnen komen. Misschien heb je ook nieuw vertelmateriaal nodig? Waarschijnlijk is het handig om via de facebook pagina bekend te maken dat je ergens een bestelling wilt plaatsen. Misschien kun je samenwerken, dat kun je de vrachtkosten delen. Houd er rekening mee dat er meestal een redelijke lange besteltijd is. 

Speciale aandacht willen we vragen voor het atelier St Michaels in Bowthorpe in de UK. Zij konden in de periode van de lockdown ook hun deuren niet openen om materialen te maken. Er werken mensen met een fysieke en/of mentale beperking die zeer kwetsbaar zijn. Ze werden dubbel getroffen door de lockdown maatregelen. En gelukkig kunnen zij nu weer aan de slag. Denk je aan hen en aan het mooie en goede werk dat zij doen? 

Het Vlaamse atelier The Big Baobob heeft inmiddels vakantie genoten en is weer open voor bestellingen. 

Veel plezier met plannen maken!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.