Nieuw kernverhaal: Saulus verandert

We kennen het verhaal van ‘De ontdekking van Paulus’*. Het is een heilig verhaal dat je op de derde dag van de driedaagse Basis-verteltraining hoort. Het verhaal is dan ingebed in het synthese verhaal. Dat verhaal van Paulus is een verhaal dat je in zeven bijeenkomsten kunt vertellen. Elke keer ontrolt het verhaal zich verder op een rode onderlegger.

De Godly Play Foundation is al een aantal jaar bezig om de verhalenbundels te herzien. De Nederlandse verhalenboeken zijn vertalingen die voortvloeien uit die herziening.

Er is nu een extra verhaal gemaakt. Dat verhaal heet: ‘Saulus verandert’. Nu is dit het kernverhaal, ontworpen om kinderen van alle leeftijden kennis te laten maken met de apostel Paulus. Het materiaal bij dit verhaal is een rode weg, twee blokken voor de stad Jeruzalem en Damascus en de derde plaat zoals we die kennen uit het verhaal van ‘De ontdekking van Paulus’: de gebeurtenissen op weg naar Damascus.

De ontdekking van Paulus* Dit verhaal met de 7 platen, dat je kent uit de driedaagse training, is nu in het curriculum verschoven. Het heeft nu de status van een uitbreidingsverhaal (6-12 jaar). Het ondersteunt het nieuwe kernverhaal van  ‘Saulus verandert’.  Het verhaal heeft ook een andere naam gekregen. Het heet: ‘De reizen en brieven van Paulus’.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.