Internationaal Godly Play nieuws

David Pritchard, in herinnering.

Elk land waar Godly Play wortel heeft geschoten, kent een eerste Godly Play enthousiasteling, die met hart en ziel zich inzet voor de verdere verspreiding van Godly Play.

Voor Spanje was dit David Pritchard. David overleed op 29 augustus 2022. David zal worden gemist. Uiteraard door zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen, maar ook door de enorme groep mensen die hij met kennis, kunde, enthousiasme en plezier vanuit roeping en geloof kennis heeft laten maken met Godly Play.

David was van 1985 tot 2014 nationaal coördinator van het kinderwerk van de Bijbelunie in Spanje. Rond de milleniumwisseling kwam hij binnen zijn werk steeds meer verwijzingen tegen naar Jerome Berryman en Godly Play. Zijn interesse was gewekt en hij reisde in 2003 naar Engeland, waar hij de basistraining deed onder leiding van Rebecca Nye en Peter Privett. Terug in Spanje begon David meteen Godly Play overal in Spanje te promoten. De groei was enorm en nam nog meer toe nadat hij in 2008 ook officieel trainer werd. Met de groep enthousiaste mensen die hij intussen om zich heen had verzameld, richtte hij in 2011 officieel Godly Play Spanje op.  Godly Play groeide verder, buitengewoon hard, zowel in protestantse, evangelische als katholieke kerken en scholen. David was de trainer van vrijwel alle vertellers en trainers van die eerste Spaanse Godly Play generaties. Daarnaast was hij de voorzitter van de vereniging, vertaler en bovendien lid van het internationale bestuur van Godly Play.

Het werk van David met en voor Godly Play bleef overigens niet beperkt tot Spanje! David is een sleutelpersoon geweest voor de introductie en het versterken van Godly Play in Bulgarije, Chili, Litouwen, Maleisië, Nicaragua, Portugal, Zwitserland, Uruguay en het Europese Anglicaanse bisdom. Hij laat een ongelooflijke erfenis na!

Zoals zijn thuisland Spanje het verwoordt: “Degenen die het geluk hadden hem te hebben leren kennen, waardeerden boven alles zijn diepe spiritualiteit, grote humor, gastvrijheid en warme persoonlijkheid. David heeft velen geïnspireerd. Hij is nu bij de Goede Herder, die voor hem zorgt en hem leidt.”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.