Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Thema-avond: Zin in een goed verhaal?

7 november 2019 19:30 21:30

Bestemd voor leiders van kindernevendiensten, en andere belangstellenden.

Een goed verhaal hou je niet voor jezelf, je wilt het delen met anderen. Dit kunnen verhalen zijn die troosten, bemoedigen en inspireren. Als leiders van kindernevendiensten weten we dat Bijbelverhalen dat ook doen, ze nodigen ons uit om ze te vertalen naar ons eigen leven. 

Hoe vertel je die verhalen aan kinderen? 

We gebruiken allemaal onze eigen methodes en manieren. Een andere wijze van benaderen is de begeleiding van Godly Play, zij vertrouwt erop dat de weg naar het verhaal niet uitgestippeld hoeft te worden, ze bevatten geen conclusie of moraal.
Het verhaal wordt verteld in een kring, waarin er ruimte is om zelf na te denken en met gedachten en verbeelding te spelen. Kinderen kunnen het geheim van de verborgen aanwezigheid van God leren ontdekken in een spel van zoeken en vinden. Het is veel meer dan een verstandelijke kwestie, het is een spel, een heilig spel op zielsniveau.

Wil je kennis maken met Godly Play en ontdekken wat het kan betekenen voor jou en de groep waarmee je werkt?  Irma Visser van Stichting Godly Play Nederland neemt ons mee in een verhaal ……

We hopen u te ontmoeten!
Tytsje Hibma en Annemiek Heerma

Inloop met koffie/thee vanaf 19.15 uur.
Voor meer informatie kunt u kijken op de site van godlyplay.nl.
Of u kunt bellen met Annemiek Heerma, telefoon: 06-25162885.

U kunt zich opgeven via het volgende e-mailadres: a.heerma@gmail.com

Zilverstraat 36
Franeker, Nederland
+ Google Maps